Zoeken

Beginnen met bloggen? Gewoon doen!

Wil je gaan bloggen?

Bloggen is tegenwoordig heel populair. Vele bedrijven doen mee aan deze trend, maar wat is een blog nou precies? Een blog is een informatief of inspirerend artikel dat online staat. Het verschijnt regelmatig. Soms kan een blog persoonlijk zijn en niet geheel formeel waar mensen op kunnen reageren. Met de komst van het internet is bloggen een hele goeie manier om in contact te blijven met klanten van een bedrijf. Bloggen is niet alleen voor bedrijven. Het is ook om mensen te helpen en ze dingen te leren, precies wat wij ook willen doen met onze blog. Je kan op veel manieren bloggen en hier volgen enkele voorbeelden.

  • How-to-blogs: deze blogs zijn specifiek in hun informatie. Deze blogs zul je tegenkomen als je bijvoorbeeld opzoekt: "waar moet ik opletten bij het kopen van een scooter". Ze zullen je helpen en inzicht geven op je vraag. Richt je ergens op waar je veel verstand van hebt, zoals auto’s, beauty, economie, games etc. Dit noem je ‘niches’.

  • Een persoonlijke blog. Hiervoor moet je wel boeiend zijn en een interessant leven hebben. Deze blogvorm is het meest geschikt als je al een redelijke following hebt op social media. Je gaat richting de influencers kant.

  • Discussie blogs;


deze blogs zijn voor mensen die wel houden van een discussie. Van minder serieuze onderwerpen zoals: ‘"wat is beter, XBOX of Playstation?’" Tot wel redelijk gevoelige zaken zoals: ‘’Trump is een goede

president’’. Als je een beheerder bent van zo een blog, moet je er voor zorgen dat de discussies netjes blijven en dat mensen door hun meningen er niet persoonlijk worden aangevallen.

  • FAQ-blogs; het woordje FAQ ben je vast en zeker vaker tegengekomen; frequently-asked-questions. Hierop kunnen mensen die een vraag hebben hun vraag stellen met in de hoop dat ze een antwoord zullen krijgen. Die antwoorden kunnen komen van jou, als blogeigenaar, maar ook van andere gebruikers van het blog.

Eindelijk beginnen. Je weet wat voor blog je wilt maken en hebt eventueel een niche gekozen voor je blog. Mooi. Maar je hebt geen idee hoe je een site moet maken en je informatica-skills zijn ook niet zo heel goed. (je hebt immers Wiskunde-A gekozen.) Dit is geen enkel probleem! Je hebt namelijk 2 bekende websiteblogs waar ik je de voor en nadelen van zal zeggen.


Wix-blog.

Een blog starten via Wix kan iedereen. De mooie ogende drag-and-drop-functionaliteiten zorgen dat jij binnen een korte tijd een eigen blogpagina online hebt. Een duidelijke gebruikersomgeving, mooie templates en dat allemaal zonder ook maar een enkele codeer-verplichting.

Alle voordelen van Wix:

- Simpel in gebruik;

- Gratis in gebruik (alleen de basis);

- Duidelijke klantenservice als je vragen hebt;

- Drag-and-drop-functionaliteiten;

- Veel mogelijkheden tot personalisatie;

- Wix ADI (Artificial Design Intelligence) bouwt voor jou een website gemaakt met een paar vragen.


Alle nadelen van Wix:

- Je betaalt relatief veel voor professionele functies als een eigen domeinnaam of ondersteuning met voorrang (€ 8,25 per maand);

- Kies je voor een bepaald sjabloon, dan zit je eraan vast (het ontwerp wijzigen kan wel, maar het sjabloon niet);

- Je hebt geen toegang tot de broncode;


WordPress-blog

WordPress is geschikt voor iedereen die iets weet over coderen, of er graag over leert. De customize-mogelijkheden zijn zonder grenzen. Verder is het door alle plug-ins mogelijk om bijna alles toe te voegen aan je blog. Daar staat lijnrecht tegenover dat je echt wel iets moet weten van coderen en dat je de webhosting zelf moet opzetten. Niet moeilijk, als je weet hoe het moet.

Alle voordelen van WordPress:


- Bepaal het ontwerp zoals jij dat wilt. Alles is aan te passen naar jouw voorkeuren;

- De plug-ins en tools van derden zorgen dat je alles kunt toevoegen aan je blog, van een winkelwagen tot memberpagina voor betalende volgers;

- Jij regelt de hosting, dus jij bepaalt de hosting-partner;

- Je vindt online alles over het bouwen van een WordPress-website.


Alle nadelen van WordPress:

- Je hebt technische kennis van webhosting nodig;

- Je hebt technische kennis over coderen nodig om je WordPress-blog op te zetten en problemen te verhelpen;

- WordPress is ‘open-source’, wat betekent dat er geen eigenaar is. Een klantenservice is daarom niet aanwezig;

- Je hebt kennis van coderen nodig om het design van je blogwebsite aan te passen (HTML, CSS of PHP).


Je kan geld verdienen met bloggen, dat is zeker, mits je interessant en relevant genoeg bent. Je moet eerst een redelijk aantal bezoekers hebben op je blog om iets te verdienen. Focus je in het begin daarom meer op de vorm en inhoud van je blog. Het geld volgt wel. Hoe je precies geld verdient, daar komen we op terug. Zorg eerst maar dat je al wat geschreven teksten hebben. Dus waar wacht je op... pak je laptop erbij en schrijf!

AWAKEN YOUR SUCCESS!

© 2020 | YoungProfit

Op alle blogartikelen van YoungProfit berust copyright. Het overnemen van teksten zonder hiervoor toestemming te vragen is ten strengste verboden.

Geen van onze artikelen kunnen als beleggingsadvies worden beschouwd.