Zoeken

Hoe zet je een doel - en hoe behaal je hem vervolgens?

Heb jij het idee dat je zoveel wilt gaan doen en bereiken maar wel beseft dat je geen duidelijk doel hebt waardoor je alsmaar dwaalt in je eigen gedachten? Je bent niet de enige met dit probleem. In deze blog ga ik je leren hoe je je doelen en je dromen werkelijk kan maken. Het eerste wat je moet hebben is een... DOEL!Hoe bepaal je een doel? Bedenk ten eerste wat je precies wilt bereiken. Wees niet vaag in je idee en zorg dat het meetbaar is. (denk aan een bepaald bedrag, of een streefgewicht bijvoorbeeld.) Ten tweede zorg dat het natuurlijk een beetje realistisch is en als laatste moet je jezelf de vraag stellen wanneer je dit bereikt wil hebben. (bijvoorbeeld voor het begin van het nieuwe jaar wil ik 4 kilo zijn afgevallen.) Als je al deze dingen hebt bedacht, schrijf ze op! Dit zorgt ervoor dat je brein het beter kan visualiseren. Hierdoor is het waarschijnlijker dat je je doel uiteindelijk behaalt. Wat voor mij persoonlijk erg goed werkte, is dat ik mijn doel in mijn notities op mijn telefoon schreef en het als achtergrond zette. Zo zag ik elke keer dat ik mijn telefoon opende mijn doel. Zo bleef ik op de goede weg.


Lees je dit en denk je misschien van dat hoef ik helemaal niet te doen; een doel opstellen. Dan heb ik nog een paar voordelen van goal-setting voor jou op een rijtje gezet:


- Je bouwt zelfvertrouwen op doordat je een helder doel hebt en meer kans van slagen hebt als gevolg.


- Het werkt motiverend

- Je hebt een duidelijk beeld over wat je binnenkort wilt bereiken of in je leven.Als laatste raad ik een heel goed en belangrijk boek voor dit onderwerp aan: Napoleon Hills klassieker 'Think & Grow Rich' is wereldwijd meer dan 100 miljoen keer verkocht. Er wordt gezegd dat dit boek meer miljonairs gemaakt heeft en is het een grotere bron van inspiratie dan elk ander boek uit de geschiedenis. Napoleon Hill heeft dertig jaar lang samengewerkt met de meest creatieve en succesvolle ondernemers, uitvinders, zakenmannen, industriëlen en politiek leiders van Amerika. Hij heeft uit de eerste hand vernomen waarom zij slaagden, terwijl anderen mislukten. Opnieuw is de hoofdgedachte: goal-setting... nog steeds niet overtuigd...?

AWAKEN YOUR SUCCESS!

© 2020 | YoungProfit

Op alle blogartikelen van YoungProfit berust copyright. Het overnemen van teksten zonder hiervoor toestemming te vragen is ten strengste verboden.

Geen van onze artikelen kunnen als beleggingsadvies worden beschouwd.