Zoeken

Alles over marketing!


Dus jij hebt je eigen onderneming gestart en het moet groots worden of twijfelt nog of je de juiste marketing skills hebt om een bedrijfje te starten? Geen zorgen. Lees verder en je leert alles over marketing zowel online als in real life!

Wat is marketing?


Marketing betreft alles met reclame voor een product of juist meer merkbekendheid. Je hebt bijvoorbeeld een blog gestart, met marketing zorg je dat mensen je website bezoeken.

(Hoe je je eigen blog start, lees je hier.) Maar ook velen in de politiek gebruiken een vorm van marketing om meer stemmen te krijgen en zo zetels te winnen.


De marketing mindset:

Als jij een goed marketer wilt worden, zul je out of the box moeten kunnen denken. Ook zul je je moeten kunnen verplaatsen in de klant of je publiek. Een bepaalde focus om ze ook echt te overtuigen, is bovendien nodig. Je wil ten slotte dat ze JOUW product gaan kopen, omdat het ook echt een meesterwerk is!


Digital marketing
Wij onderscheiden enkele vormen van digital marketing:

  • Social media marketing:

Deze vorm is een van de bekendste en populairste onder de jongeren en influencers, omdat het vrij en toegankelijk is. Mensen met een groot bereik, kunnen al heel snel veel publiek en potentiële klanten wekken. De meest professionele vorm van SMM is toch wel Facebook Ads, hierover in dit blog meer.
  • E-mail marketing:

Met deze soort marketing is het belangrijk dat je al een community of trouwe fanbase hebt. Dit publiek kun je dan zich laten inschrijven voor een mailinglist. Zo worden deze mensen het vaste lezers of klanten.


  • SEO marketing:

SEO marketing is alles over de zoekmachine, daarom de naam Search Engine Optimisation. Zonder deze vorm van reclame kom je niet ver, mits je niet al een groot publiek of fanbase hebt. Hierbij is het belangrijk dat je de juiste keywords gebruikt. De bekendste zoekmachine is nu Google, dus deze is superieur in je keuze in welke je je gaat verdiepen. Wil je echt gespecialiseerd worden in dit soort marketing? Check dan ons uitgebreid blog hier. In deze blog gaan we ook verder in op het met SEO verwarde SEA (Search Engine Advertising).


  • Affiliate marketing:

Marketing in deze vorm hangt samen met een eigen website of ander platform. Het houdt in dat je een product of dienst promoot voor jezelf. Bijvoorbeeld je vindt de scheermesjes van een merk fijn en ze gaan lang mee. Op jouw eigen platform zeg je dan op een bepaalde manier dat ze dit kunnen kopen, soms met een persoonlijke kortingscode.
Real life marketing


  • Printmarketing:

Bevat flyers, reclameborden en ander drukwerk ophangen of bezorgen. Ongeadresseerd, dus binnenkort niet meer zo effectief.  • Direct marketing:

Juist geadresseerd. Per post of een eerder genoemde mailinglist. Effectief op de klant afgestemd om hem of haar over te halen.

  • Telemarketing:

Een manier die een beetje uit de tijd begint te raken; het benaderen van mensen via de telefoon. Het wordt nog zeker wel gedaan, want je kan mensen zo wel degelijk overtuigen, maar je bereikt niet veel mensen tegelijk.


  • Contant marketing:

Bij Content marketing draait alles om het maken van content – inhoud – die mensen naar een site trekt. De gedachte erachter is dat potentiële consumenten de content gebruiken om informatie te verzamelen over een aanschaf die ze willen gaan doen
Zoals je misschien al gemerkt hebt, is dat digital marketing tegenwoordig de vloer veegt met real life (niet digitaal) marketing. Dit heeft meerdere redenen. De belangrijkste is dat je met online marketing veel meer mensen tegelijk kunt bereiken, je reach is simpelweg groter. Dat wil niet zeggen dat je real life, maar gewoon moet laten voor wat het is. Sommigen vinden deze vorm betrouwbaar en zullen eerder aanzetten tot actie dan bij de digitale vormen!
AWAKEN YOUR SUCCESS!

© 2020 | YoungProfit

Op alle blogartikelen van YoungProfit berust copyright. Het overnemen van teksten zonder hiervoor toestemming te vragen is ten strengste verboden.

Geen van onze artikelen kunnen als beleggingsadvies worden beschouwd.