Zoeken

Meer verdienen? Dat doe je zo!

We willen het allemaal, de een wat meer dan de ander: meer geld hebben. Maar zo eenvoudig is dat niet, maar met de juiste mindset en met deze blog gaat het helemaal goed komen.


Voordat we je uitleggen hoe je daadwerkelijk meer geld per maand binnenkrijgt moet je eerst deze twee begrippen begrijpen:


Asset.

Dit zijn dingen die ervoor zorgen dat er meer geld binnenkomt, investeringen in tijd of geld. Assets zijn de belangrijkste wapens van iedere verfijnde investeerder.


huis bezichtiging met makelaar
Asset in de vorm van vastgoed.

Liability.

Aan de andere kant van het spectrum vinden we liabilities. Deze zorgen ervoor dat je kapitaal ieder maand afneemt, tenzij je meer geld binnenkrijgt dan wat de liabilities ervan af halen.


Nu je deze twee dingen kunt onderscheiden, kunnen we het hebben over het vergroten van je kapitaal. Zoals je ziet is het belangrijk meer assets dan liabilitiess te verwerven. Makkelijker gezegd dan gedaan, want voordat je het weet zit je vast aan een dure hypotheek of je hebt een enorme studieschuld. Je moet deze afbetalen en zit hiermee gelijk vast aan een baan. De Rat Race is waar je je nu bevindt, wat dat is vindt je hier.


Er zijn verschillende manieren om assets te verkrijgen en te kopen. De twee bekendste zijn aandelen en vastgoed. Aandelen zijn over het algemeen risicovoller dan vastgoed. De markt kan snel en sterk fluctueren. Terwijl de vastgoedmarkt redelijk stabiel blijft. Waar je eerst voor wil aan ligt aan jou. Je gaat voor iets stabieler of iets riskanter.Onze visie is genoeg kapitaal verwerven om zo snel mogelijk ons eerste niet-woonhuis te kopen, als investering. Dit huis zorgt voor een vast inkomen. Stel het brengt 500 euro huur op per maand heb je in totaal in 12 maanden 6000 euro aan semi-passief inkomen. Ik zeg hierbij semi-passief, omdat voor de meeste beginnende vastgoed investeerders de management voor henzelf is. Dit bedrag kun je weer gebruiken voor je volgende huis, of voor een iets risicovollere aanpak. Zorg hierbij dat je niet te veilig speelt, maar ga ook niet roekeloos te werk. Een juiste balans die een beetje naar de onveilige kant toereikt, daar zie je de meeste progressie, vooral in het begin.


Je eerste investering mag nooit te saai zijn. Ik ga dit nu uitleggen: Hebje ooit iemand rijk zien worden door 100 euro te investeren in een veilig fonds? Ik niet. Heb je mensen zien groeien die €200.000 investeren in een saai fonds? JA! Vandaar dat we zeggen dat de eerste investering niet te saai mag zijn. Je moet er vooruitgang mee winnen.


Met andere woorden, om meer te verdienen zul je je maandelijkse uitgaven en vaste lasten zo laag mogelijk moeten houden. En daarbij je vaste inkomen moeten verhogen.