Zoeken

Alles over moneymanagement!

De meeste mensen, vooral wij, als jongeren, denken dat we ons geld goed kunnen beheren. Vaak blijkt het toch anders wanneer je een overzicht ziet. Hoeveel komt er per maand eigenlijk binnen? Nog belangrijker; hoeveel blijft er uiteindelijk over? Veel jongeren hebben een bijbaantje dat niet absurd veel oplevert. Om die rede is het extra belangrijk om te controleren hoeveel geld je uitgeeft. Onthoud dat het niet erom gaat hoeveel je verdiend. Het gaat erom hoeveel je kan houden.

Hier volgt een stappenplan met het doel om te leren hoe je beter met je geld kunt omgaan.Stap 1; overzicht opstellen

De eerste stap naar het beter kunnen omgaan met je geld is om je huidige situatie te begrijpen en te beseffen. Open je bankaccount en kijk hoeveel er binnen is gekomen en hoeveel eruit gaat. Dit kan soms confronterend zijn. Het begrijpen van je huidige situatie is nodig om uiteindelijk slimmer met je geld om te gaan.Stap 2; cutting down

Het tweede wat je hoort te doen is kijken naar de uitgave. Wat is voor jou belangrijk en wat was eigenlijk onnodig? Stel een maandelijks budget op. Stel je werkt bij de Albert Heijn als middelbare scholier en je verdient elke maand 400. Bepaal hoeveel je elke maand wilt overhouden daarvan. Wil je 300 overhouden en 100 kunnen uitgeven. Dan is je € 100 je budget voor de maand. Je kunt nog steeds prima gaan uiteten met je vrienden als je dat leuk vindt, maar als je tegen je limiet aanzit en je ziet een leuk shirt in de winkel, dan moet je nee tegen jezelf zeggen en verder lopen. Op de korte termijn zal dit niet altijd leuk zijn, maar als je na een tijdje je bankrekening opent en ziet hoeveel er op staat, zal dat meer voldoening geven dan dat shirt.Stap 3; slimme investering

Bedenk wat je nodig hebt wat jou op de lange termijn veel profijt zal opleveren. Je kan je dit je nu ook veroorloven als je slim met je geld bent omgegaan. Denk hierbij aan je rijbewijs, misschien aan aandelen, (hier zullen wij in een ander blog verder op in gaan) of bereid je je alvast financieel voor op de studie die je wilt gaan volgen. Zorg wel dat het een slimme investering zal zijn, je hebt dat geld niet voor niks opzij gezet.AWAKEN YOUR SUCCESS!

© 2020 | YoungProfit

Op alle blogartikelen van YoungProfit berust copyright. Het overnemen van teksten zonder hiervoor toestemming te vragen is ten strengste verboden.

Geen van onze artikelen kunnen als beleggingsadvies worden beschouwd.