Zoeken

5 direct inzetbare tips om overtuigender te schrijven

Wat is copywriting? Copywriting is het kunnen schrijven van overtuigende teksten. Copywriting wordt vaak gebruikt door bedrijven. Met een goede tekst kun je de lezer overtuigen om iets te kopen of te doen. Goede ‘’copy’’ is dus belangrijk voor bedrijven. Tegenwoordig zitten we bijna alleen maar op het internet en er we lezen al zoveel. Het is dus van belang dat je een goede tekst kunt schrijven. Maar hoe schrijf je nou zo een overtuigende tekst?


overtuigender schrijven


Dit zijn 5 tips die je zullen helpen om overtuigender te schrijven van een tekst.


1. Bedenk wat je wilt dat de lezer doet

Wil je dat de lezer iets van je koopt, een site bezoekt of je bericht deelt? Zo heb je een schrijfdoel in beeld en kun je daar naar toe werken.


2. Vermijd moeilijke woorden Op school vinden ze het goed dat je moeilijke woorden gebruikt. In een copytekst moet je dit juist niet doen. Het moet voor iedereen duidelijk zijn, ook voor mensen die minder goed de taal kunnen. Moeilijke onderwerpen moet je zo makkelijk mogelijk kunnen uitleggen.overtuigender schrijven

3. Schrijf direct naar de lezer

Wat ik hiermee bedoel, is dat je moet schrijven alsof je naar 1 persoon schrijft. Gebruik dus woorden zoals jij/je in plaats van jullie. Zo voelt de lezer zich meer aangesproken en blijft hij of zij lezen. Beeld je in dat je lezer recht tegenover je staat en jullie met elkaar praten. Zou je dan ook woorden zoals jullie of zoals jij/je gebruiken …?


4. Gebruik korte zinnen

Als je lange zinnen gaat gebruiken gaan de meeste mensen afhaken. Je herkent 't wel bij jezelf. Die langdradige teksten in je geschiedenisboek waardoor je bijna in slaap valt. Voorkom dit bij je eigen tekst. Gebruik korte zinnen. Maximaal 16 woorden.


5. Bedenk een tekststructuur

Zorg ervoor dat je een vaste tekststructuur hebt. Een voorbeeld is: een pakkende kop met een zoekwoord van de lezer. Vervolgens een interessante eerste zin. De lezer wilt nu meer weten over het onderwerp en zal de tweede zin ook lezen. In de eerste alinea moet de belangrijkste informatie zitten. Voldoende witruimte tussen de alinea’s


Het is dus belangrijk dat je een goede overtuigende tekst kan schrijven. Je kunt het beste kijken naar voorbeelden van succesvolle bedrijven. Als je de volgende keer een reclame-tekst van een bedrijf ziet, kijk goed en leer ervan. Een bedrijf dat ik beschouw als "The king of copy’’ is Men’s Health. Kijk naar de covers en je ziet veel korte en krachtige copy teksten.